Kraj godine donio je i najteži izazov – razorni potres u Petrinji i okolici. Kao da cijela 2020. godina nije bila dovoljno stresna zbog dosada neviđenih zdravstvenih, društvenih i gospodarskih  poteškoća koje su sa sobom donijela svjetska pandemija virusa Covid 19 i snažan potres u Zagrebu i okolici u mjesecu ožujku, zadnjih dana ove zaista teške godine proživjeli smo i razorni potres na Banovini.

Članovi naše udruge i građani Kutine prikupili su, u skladu s raspoloživim mogućnostima, lijekove za šećernu bolest, inzulin, lancete i drugi pribor za mjerenje razine šećera u krvi i putem Gradskog društva Crvenog križa Kutina uputili ove materijale kao prvu pomoć našim prijateljima iz Siska.

Dijabetičari su posebno osjetljiva i rizicima izložena skupina građana u ovim stresnim trenucima. Nadamo se da će 2021. godina biti zaista godina oporavka i prevladavanja kriza koje je donijela „nesretna“ 2020. godina, u kojoj smo se morali odreći okupljanja, rukovanja, druženja, normalne ljudske komunikacije, a mnogi su i pretrpjeli znatne materijalne štete, ostali bez posla,  a na kraju – i bez „krova nad glavom“.

 

Link na javne objave:

Radio Moslavina,

http://www.radiomoslavina.hr/2020/12/crveni-kriz-kutina-proslijedio-prvu-donaciju-dijabetickog-pribora-akcija-se-nastavlja/